Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΕΠΑΠ: Το πρώτο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ΕΛΕΠΑΠ αποτελεί το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα λειτουργεί σε άριστα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, σε έξι παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και στη Θεσσαλονίκη.

Ο οργανισμός σήμερα υποδέχεται βρέφη, παιδιά και ενήλικες, και τους προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα, εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα πλαισιώνει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειές τους.

Η ΕΛΕΠΑΠ στέκεται δίπλα στα παιδιά, και τα βοηθά να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, ώστε να επιτύχουν την κοινωνική και σχολική ένταξή τους στην τυπική εκπαίδευση – αξιοσημείωτο είναι ότι το 50-60% των παιδιών μας το καταφέρνουν.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Ατόμων, Λίλα Μπακατσέλου μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» για τη δράση του σωματείου.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι, το οποίο γίνεται συχνά αντικείμενο σχολιασμού σε ορισμένα σωματεία, η κα Μπακατσέλου τόνισε πως η ΕΛΕΠΑΠ χάρη στην πολύ σωστή διαχείριση, μπορεί και ανταπεξέρχεται σε όλες τις υποχρεώσεις της απολύτως εμπρόθεσμα.

Σχετικά με τη συνολική δράση του σωματείου, ανέφερε πως με τα ολιστικά και σύγχρονα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ γίνονται θεραπείες, που δε γίνονται πουθενά σε κανέναν άλλο χώρο. «Η αγάπη πρέπει να εκδηλώνεται με κάθε τρόπο», επισήμανε η Λίλα Μπακατσέλου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More