Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελισάβετ: 1 εκατομμύριο επισκέπτες για την κηδεία – Στις 6 π.μ. τελειώνει το προσκύνημα

Λονδίνο – Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Ένα 24ωρο πριν η βασίλισσα Ελισσάβετ οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία στο Αββαείο του Ουέστμίνστερ, το Λονδίνο υποδέχεται αρχηγούς κρατών και βασιλείς ενόψει της τελετής, ενώ πολίτες εξακολουθούν να περιμένουν υπομονετικά στις ουρές, για να αποχαιρετήσουν τη Βασίλισσά τους. Τη σορό της προσκύνησαν τα οκτώ εγγόνια της, ανάμεσά τους οι Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου είπε ότι παρείχε φροντίδα σε 368 άτομα το Σάββατο.

Αυτό, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ατόμων που χρειαστηκαν φροντίδα κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος σε 1.078, με 136 άτομα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Στις 6 το απόγευμα ξεκινησε η δεξίωση που φιλοξενούν ο Βασιλιάς και η Βασιλική Σύζυγος, συνοδευόμενοι από μέλη της Βασιλικής Οικογένειας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στις 8μμ το Big Ben θα σημάνει ενός λεπτού σιγή που χαρακτηρίζεται και ως “εθνική στιγμή προβληματισμού”.

Η ΕΡΤ στην αίθουσα του Ουέστμινστερ Χολ – Απόλυτη σιωπή και δέος
Ο πρίγκιπας Άντριου αποτίει φόρο τιμής στην μητέρα του και ευχαριστεί για την «εμπιστοσύνη» της Βασίλισσας σε αυτόν. Ο Δούκας της Υόρκης, σε έναν φόρο τιμής στην αείμνηστη μητέρα του, τη βασίλισσα, είπε: «Μαμά,θα φυλάω για πάντα σαν θησαυρό την αγάπη σου για τον γιο σου, τη συμπόνια σου, τη φροντίδα σου, την εμπιστοσύνη σο ».

Περισσότεροι από 10.000 στρατιωτικοί ετοιμάζονται να εκτελέσουν το «τελευταίο καθήκον» στην εκλιπούσα βασίλισσα για την κηδεία, ενισχύοντας  10.000 αστυνομικούς.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ σε απευθείας μετάδοση από το Λονδίνο τη Δευτέρα 19/9 στο ERTNEWS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More