Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης: Δημιουργία υποεπιτροπής για ζητήματα που αφορούν τους νέους

Την νεοεκλεγείσα επιτροπή του Εθνικού Συνδέσμου Ελληνο-Αυστραλών Φοιτητών Βικτωρίας (NUGAS), υποδέχθηκε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ), στο Ελληνικό Κέντρο, προκειμένου να συζητήσουν για την δημιουργία κοινής υποεπιτροπής που θα διαμορφώσει ένα σχέδιο για την πιο ενεργό συμμετοχή των νέων.

Τη συνάντηση οργάνωσαν,ο πρώην πρόεδρος του NUGAS και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΜ, Τάσος Σγαρδέλης, ο πρόεδρος της ΕΚΜ, Βασίλης Παπαστεργιάδης και ο αντιπρόεδρος, Μιχάλης Καραμήτος.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον ρόλο της ΕΚΜ ως φορέα που θα διευκολύνει μια υποεπιτροπή νέων με προγραμματισμένες συναντήσεις μία φορά το μήνα για τη συνεργασία σε προγράμματα και εκδηλώσεις.

“Η υποεπιτροπή νέων είναι μια σημαντική κίνηση όπου θα λειτουργήσει ως κοιτίδα για νέους ηγέτες στο μέλλον“, δήλωσε ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, ενώ από την πλευρά του, ο Μιχάλης Καραμήτος, εξήγησε, ότι το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΜ “είναι αφοσιωμένο στη δημιουργία ενός νέου δίαυλου επικοινωνίας, στο οποίο οι νέοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την ΕΚΜ και να συνεργάζονται για νέες ιδέες”.

Πέρα από τη συζήτηση για την υποεπιτροπή νέων, οι συμπρόεδροι του NUGAS, Μπίλι Μπατίστα και Μαρίσα Ρομποτή, ενημέρωσαν την ΕΚΜ για τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις τους, συμπεριλαμβανομένου του “End of Semester Festa” που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη VITA (Victorian Italian-Australian Tertiary Association). Οι συμπρόεδροι εξήγησαν ότι από τους πιο σημαντικούς στόχους της εκτελεστικής ομάδας του NUGAS για το 2023/24 είναι να γιορτάσει την 50η επέτειο του NUGAS με τον σύνδεσμο αποφοίτων.

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης ενημέρωσε την επιτροπή του NUGAS ότι η ΕΚΜ θα συμβάλει στο μέγιστο στην υλοποίηση του οράματος [του NUGAS]. “Είναι απαραίτητο η ΕΚΜ να στηρίζει και να συνεργάζεται στενά με το NUGAS για την ανάπτυξη προγραμμάτων που επιτρέπουν τη συμμετοχή των νέων σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης”, δήλωσε.

Η εκπρόσωπος της επιτροπής εκπαίδευσης του NUGAS, Χριστίνα Σαββοπούλου, αναφέρθηκε, επίσης, στη βοήθεια που παρείχε η ΕΚΜ με την Προφορική Εξέταση του VCE το 2022 και δήλωσε αισιόδοξη ότι η ΕΚΜ θα ενισχύσει τις μελλοντικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Τάσος Σγαρδέλης, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή εκπαίδευσης της ΕΚΜ, μαζί με τον Βασίλη Παπαστεργιάδη, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην προώθηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του NUGAS στα σχολεία της ΕΚΜ, αλλά και να υποστηρίξουν περαιτέρω τα προγράμματά τους στα ελληνικά σχολεία της Βικτώριας.

Η υποεπιτροπή νεολαίας θα έχει την πρώτη της συνεδρίαση στα τέλη Ιουλίου.

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More