Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελληνική Κοινότητα Μπάκναγκ: ενημερωτική συνάντηση με τον Έλληνα γενικό πρόξενο στη Στουτγάρδη

Συνάντηση ενημέρωσης για τα μέλη και τους φίλους της διοργανώνει στο χώρο της η Νέα Ελληνική Κοινότητα Μπάκναγκ την προσεχή Πέμπτη, 30 Ιουνίου, στις 18.00 το απόγευμα, στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεών της.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Κοινότητας, Ιωάννης Μπουρσανίδης, στη συνάντηση θα παρίσταται ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγάρδη, Συμεών Λιναρδάκης.

Ο πρόξενος θα έχει την ευκαιρία να γνωριστεί καλύτερα με τους ομογενείς και να τους ενημερώσει για τρέχοντα θέματα του προξενείου, όπως διαβατήρια, στρατολογικά, διαδικασίες και ραντεβού.

Επιπλέον, ο κ. Λιναρδάκης θα μιλήσει στα μέλη της Κοινότητας σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις της εκλογικής νομοθεσίας που επιτρέπουν στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους, καθώς επίσης και για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για την άσκησή του δικαιώματός τους. Τέλος, τα μέλη της κοινότητας θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν και οι ίδιοι τους προβληματισμούς και τα θέματα τους. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κοινότητας Μπάκναγκ που αναδημοσιεύει η ομογενειακή ιστοσελίδα «Δορυφόρος» του Μονάχου, πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιείται ζωντανά στα γραφεία της Κοινότητας, μετά τα δύο χρόνια αποχής που είχε επιβάλει η πανδημία. 

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Δορυφόρος» Μονάχου)

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More