Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελληνική μουσική παράσταση στο El Sawy Culture Wheel στο Κάϊρο

Ο Έλληνας δεξιοτέχνης στο ούτι, Νικόλας Δημητριάδης είναι προσκεκλημένος του Αιγυπτιακού Πολιτιστικού πολυχώρου, El Sawy Culture Wheel, για μια μοναδική παράσταση σόλο ούτι με άρωμα Ελλάδας, στην οποία θα παρουσιάσει κλασικές μελωδίες της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αλλά και δικές του συνθέσεις.

Η παράσταση θα δοθεί στην κεντρική αίθουσα, World hall, του πολιτιστικού χώρου στο Ζαμάλεκ, στο Κάϊρο, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, στις 8 μ.μ.

Ο δεξιοτέχνης του ούτι και συνθέτης Νικόλας Δημητριάδης, με καταγωγή από τον Πόντο, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη . Ξεκίνησε εξερευνώντας  τις παραδοσιακές ρίζες του ούτι στον Αραβικό κόσμο, την Τουρκία  και την  Περσία, προσπαθώντας να δει τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους, αλλά και την σχέση που έχουν με τη Βυζαντινή μουσική. Μελέτησε θεωρητικά και πρακτικά διάφορες μεθόδους για ούτι και διάφορους σολίστες από τις παραπάνω χώρες. Ένα από τα αγαπημένα του θέματα στο ούτι είναι ο αυτοσχεδιασμός. Έχει συνεργαστεί με διάφορα σχήματα κι έχει παρουσιάσει την δισκογραφημένη δουλειά του σε πολλούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  

Πηγή: ΠΥΡΑΜΙΣ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More