Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμ. Μακρόν: Άκουσα την οργή του λαού αλλά πρέπει να σωθούν οι συντάξεις

‘Ακουσα τον θυμό των ανθρώπων για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά ήταν απαραίτητο να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση,«για να διασφαλιστεί η σύνταξη όλων», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τα  επεισόδια συνεχίζονται σε πολλές γαλλικές πόλεις. Μάλιστα, στη Μασσαλία, συνελήφθησαν 13 άτομα που αφαίρεσαν μετρητές φυσικού αερίου και ρεύματος από κυβερνητικό κτίριο και στη συνέχεια τα εκτόξευσαν προκαλώντας έκρηξη, σε μια ασυνήθιστη διαδήλωση ενάντια στις αλλαγές των συντάξεων.

Η γαλλική κυβέρνηση θα επεξεργαστεί συνεκτικό σχέδιο τις επόμενες 100 ημέρες «για να σταθεί η Γαλλία ξανά στα πόδια της» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Δεσμεύεται επίσης να ανοίξει νέες συνομιλίες με συνδικάτα για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στο διάγγελμα ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε περίπου 5% από το 7,2%, όπου βρίσκεται και είναι «το χαμηλότερο ποσοστό από το 2008».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More