Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενίσχυση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Περιαστικού Δάσους της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) και του Δάσους Χορτιάτη, υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά και του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, Ευάγγελου Γκουντούφα.

Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η λειτουργική διασύνδεση του Περιαστικού Δάσους της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) και του Δάσους Χορτιάτη με τις αστικές περιοχές, λαμβάνοντας υπόψιν ότι και οι δυο αυτές δασικές εκτάσεις αποτελούν φυσικά οικοσυστήματα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Σ. Καλαφάτης.

Το δάσος του Σέιχ Σου έχει καθαριστεί ήδη με κόστος 700.000 ευρώ και θα δαπανηθούν φέτος άλλα έξι εκατομμύρια ευρώ και αύριο θα φυτέψουμε 50.000 πλατύφυλλα δέντρα σε 28 σημεία του δάσους για να το εμπλουτίσουμε δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Ήδη, με τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, προχωράμε το πιλοτικό έργο της διαμόρφωσης του Μονοπατιού των Παγοποιών, στο Χορτιάτη, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο κ. Καλαφάτης. Με τη διαμόρφωση της Ανατολικής Τάφρου, της οποίας έχει ήδη αρχίσει ο σχεδιασμός υλοποίησης και τη δημιουργία περιαστικού δάσους στο Δήμο Παύλου Μελά που ανακοινώθηκε, προχωράμε στη δημιουργία μιας πράσινης ζώνης, ένα πράσινο δαχτυλίδι, που θα περικλείει τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη διάνοιξη διόδων προς το δάσος, πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More