Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενεργειακή αναβάθμιση στο Ενωσιακό γήπεδο ποδοσφαίρου της Νεστάνης Αρκαδίας

Ενεργειακή αναβάθμιση πρόκειται να υπάρξει στο νέο Ενωσιακό Γήπεδο ποδοσφαίρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας, στη Νεστάνη του δήμου της Τρίπολης.

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, αναβαθμίζονται, ενεργειακά, 32 γήπεδα ποδοσφαίρου, σ’ όλη τη χώρα.

Η εκτέλεση του έργου, έχει προυπολογισμό 896.263,57 ευρώ.

Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω έκτακτης επιχορήγησης των 19 ΕΠΣ, στις οποίες ανήκουν τα συγκεκριμένα γήπεδα.

Για το Ενωσιακό Γήπεδο της Αρκαδίας, τα χρήματα που θα δοθούν είναι 31.248,00 ευρώ.

Θα εγκατασταθούν φωτοβολταικοί σταθμοί για την εξυπηρέτηση των ηλεκτρικών φορτίων από αυτοπαραγωγό σύστημα.

Η δράση, εντάσσεται σε πρόγραμμα του Υπουργείου, που έχει να κάνει με την ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών και μέτρων, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Με τα φωτοβολταικά, θα υπάρξει σημαντική μείωση στο κόστος ρεύματος, θα υπάρξει γρήγορη απόσβεση της επένδυσης, ενώ θα δρομολογηθεί και το περιβαλλοντικό όφελος.

Δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί τα κατασκευαστικά έργα στο Ενωσιακό Γήπεδο της Νεστάνης Αρκαδίας

Ο Υπουργός, κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπείες από τις 19 ΕΠΣ, δήλωσε:

«Με κοινή προσπάθεια ενώσαμε τις δυνάμεις μας στο αξιακό πλαίσιο του αθλητισμού αλλά και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Τα αποτελέσματα, εκτός από τις οικονομίες κλίμακος που λειτουργούν υπέρ των ΕΠΣ, καθώς πρόκειται για μία μόνιμη έμμεση χρηματοδότηση σε ετήσια βάση, δίδουν και ένα πολύ ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα, κάτι που είναι τόσο επίκαιρο και τόσο αναγκαίο στην περίοδο που ζούμε. 

Με τέτοιες ενέργειες και δράσεις ισχυροποιούμε τους δεσμούς και τη συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και των αθλητικών φορέων, ισχυροποιούμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη, απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσουμε στο αύριο, με έμπρακτη αγάπη για τον αθλητισμό».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More