Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα στο νοσοκομείο Σάμου και για την κλειστή ελεγχόμενη δομή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου είχε το πρωί της Τετάρτης ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ο οποίος βρέθηκε για λίγες ώρες στο νησί .Ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος που αφορούν κυρίως την υποστελέχωσή του, τον ελλιπή ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και τα κτιριακά προβλήματα.

Τόνισε την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις στις 2 Νοεμβρίου ώστε να διεκδικήσει ο λαός της Σάμου καλύτερες παροχές και το δικαίωμα του στη δωρεάν περίθαλψη, όπως είπε. Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του στο νησί, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες, Κατερίνα Γεράκη αλλά και κλιμάκιο της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ, ήταν η Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

Χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί εκεί οριακή με 4.100 αλλοδαπούς, 800 εκ των οποίων κοιμούνται στο δάπεδο ενώ δεν υπάρχει επάρκεια νερού με ότι αυτό συνεπάγεται όπως δήλωσε για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Ο κ. Παπαδάκης συνομίλησε με τον υποδιοικητή της δομής, ενώ ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ και του προγράμματος philos για την μη καταβολή δεδουλευμένων στους πρώτους και τη λήξη των συμβάσεων των δεύτερων στις 30 Νοέμβρη.

Δεν έκρυψε δε την ανησυχία του για το πόσο πιο δύσκολη μπορεί να γίνει η κατάσταση μετά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τα νέα κύματα προσφύγων στα νησιά μεταξύ αυτών και στην Σάμο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More