Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του Ερντογάν: Ο Κιλιτσντάρογλου στο πλευρό του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης

Οι διώξεις κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου ενώνουν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Τουρκία σε κοινό μέτωπο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξήρε τη δράση του Ιμάμογλου και επανέλαβε ότι θα συνεχίζει να τον υπερασπίζεται απέναντι στις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ο Εκρέμ Ιμάμογλου αποθεώθηκαν κατά την κοινή είσοδό τους στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσκάλεσε τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, σε μια προσπάθεια του να ηγηθεί στην προώθηση του Ιμάμογλου ως τον κοινό υποψήφιο της αντιπολίτευσης. Στη 35λεπτη ομιλία του ο Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε στημένη την καταδίκη του Ιμάμογλου και υποκινούμενη από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο.

«Δεν ξεκίνησαν πρώτα μια στημένη δίκη; Ναι ξεκίνησαν. Και μετά ο Πρόεδρος δεν παρενέβη στο δικαστήριο; Ναι το έκανε. Μπροστά σε 85 εκατομμύρια κόσμο δολοφόνησαν ανοιχτά τη δικαιοσύνη» δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου .

Παρομοίασε τη σχέση του με τον Ιμάμογλου με εκείνη του πατέρα με τον γιό, ενώ μίλησε με σκληρά λόγια κατά του Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Πώς μπορείς να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον Ιμάμογλου; Εσύ διορίστηκες, εκείνος εξελέγη» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι πληροφορίες για πλήγμα στις σχέσεις του Κιλιτσντάρογλου με τη Μεράλ Ακσενέρ, καθώς και η αρχηγός του Καλού Κόμματος θέλει να έχει τον πρώτο ρόλο στην προώθηση της υποψηφιότητας Ιμάμογλου. Σε συνέντευξή του πάντως ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ζητά τη διακομματική στήριξη της αντιπολίτευσης.

«Φυσικά, δεν βλέπω μόνος μου τον εαυτό μου ως ανταγωνιστή. Είμαι όμως παίκτης της αντίπαλης ομάδας απέναντι στον Ερντογάν» τόνισε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Τι κι αν ο Εκρέμ Ιμάμογλου διατηρεί τη θέση του Δημάρχου μετά την καταδίκη του μηχανή αναζήτησης της Google στην Τουρκία τον εμφανίζει ως πρώην Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης.

Επιμέλεια:  Άγις Μενούτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More