Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εορδαία: Υπογραφή συμβάσεων από τον Γ. Κασαπίδη για έργα διαχείρισης λυμάτων

Δύο προγραμματικές συμβάσεις, για έργα διαχείρισης λυμάτων στον Δήμο Εορδαίας, ύψους 4.159.645 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με τους αναδόχους των έργων, στο Κοινοτικό κατάστημα του Ανατολικού Εορδαίας. Η πρώτη σύμβαση αφορά το «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμού Πενταβρύσου και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων οικισμών Ανατολικού, Πενταβρύσου και Περδίκκα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Πτολεμαΐδας», προϋπολογισμού 2.035.645 ευρώ.

Η δεύτερη σύμβαση έχει να κάνει με την κατασκευή «Εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων οικισμού Ανατολικού», προϋπολογισμού 2.124.000 ευρώ. Στον οικισμό του Ανατολικού τα λύματα παροχετεύονται σε βόθρους ή παρανόμως στο δίκτυο όμβριων υδάτων.

Σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή των συμβάσεων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας σημείωσε πως: «Με τα συγκεκριμένα έργα δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, σε μία περιοχή που παρατηρούνταν εκτεταμένη ρύπανση του εδάφους. Συγχρόνως δίνεαι έμφαση στην υλοποίηση έργων διαχείρισης λυμάτων, στην προσπάθεια της Περιφέρειας να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και να διασφαλίσει παράλληλα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Oι συμβάσεις είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», με τα δύο έργα να συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), από Εθνικούς Πόρους και από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΕ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More