Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εορταστικές κάρτες για τους κρατούμενους της χώρας από την γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

Μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε χθες από την γενική γραμματεία Αντεγκληματικής πολιτικής σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα ART HUB Athens, με στόχο να φωτίσει τις γιορτινές ημέρες των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας, διοργανώνοντας ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι για την δημιουργία εορταστικών καρτών. Το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Art breaks the Walls” φιλοξένησε πληθώρα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που, με μεγάλη αφοσίωση και δημιουργικότητα, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δώσουν χαρά και ελπίδα στους κρατούμενους. Με την καθοδήγηση καλλιτεχνών και εθελοντών, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αγάπη τους μέσα από υπέροχες δημιουργίες, φτιάχνοντας εορταστικές κάρτες γεμάτες ελπίδα και ευχές.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου: «Η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, έχοντας ως αρωγό τη δύναμη της τέχνης, η οποία συνδέει κόσμους, εκφράζει συναισθήματα και φέρνει ανθρώπους πιο κοντά, ανεξαρτήτως των συνθηκών τους, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η ανθρωπιά και η ελπίδα μπορούν να διαπεράσουν και τα πιο απρόσβλητα τείχη, φέρνοντας τη χαρά σε κάθε γωνιά, δημιουργώντας γέφυρες, ενισχύοντας την κοινωνία, προσφέροντας παράλληλα το αίσθημα ενότητας ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους».

Την δράση στήριξαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Γιώργος Σταμάτης, βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., η Παυλίνα Καρασιώτου, γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, ο Νάσος Μπαλέρμας, γ.γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης, καθώς και η Νίκη Δανδόλου, ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα δήλωσε σχετικά: «Μέσα από την συγκεκριμένη δράση θέλουμε να δείξουμε μια διαφορετική οπτική των ενεργειών που γίνονται στην γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και αφορούν την επανένταξη των έγκλειστων, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη αξιών όπως αυτές της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More