Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΣ Σάμου: Πήρε επάξια το βραβείο της συλλογικής προσπάθειας

Το βραβείο της Συλλογικής Προσπάθειας δόθηκε στους εξωστρεφείς αμπελουργούς της Σάμου και στον Ε.Ο.Σ.Σ στην διοργάνωση AGRENDA 2022 – «ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πλέον μετά από 12 χρόνια έγινε θεσμός θέτοντας στο επίκεντρο της προσοχής τον σύγχρονο Έλληνα Αγρότη.

Στη διοργάνωση αποτυπώθηκε το πόσο οι αγρότες αξιοποιούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να βελτιώσουν την παραγωγή, τα προϊόντα τους και να διατηρούν την υψηλή θέση προτίμησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου Γιάννης Σκούτας παρουσιάζοντας τους άθικτους οίνους τόνισε ότι όλοι οι παραγωγοί της χώρας μπορούν να υλοποιήσουν ένα ρεαλιστικό και σύγχρονο όραμα για την Ελληνική και δη Περιφερειακή αγροτική οικονομία και να δώσουν ταυτότητα στα μοναδικής υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα μας.

«Η γνώση των παραγωγών-συνεταιριστών μας άμεση, ζωντανή, προσωπική, βιωματική, μεταλαμπαδεύεται σε όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού και γίνεται η δύναμη της παραγωγής σε συνάρτηση με το μεράκι και την αγάπη για την «Άμπελο».

Όλοι μαζί αναλογιζόμενοι την «αξία» του κόπου τους, αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη αγροτική οικονομία, για ένα βιώσιμο εισόδημα, για προϊόντα με «ταυτότητα» που διακρίνονται στο παγκόσμιο στερέωμα βασισμένα στην καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου συμπληρώνοντας «Άθικτο έδαφος, άθικτα σταφύλια, άθικτοι οίνοι».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More