Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίθεση στο Μιλάνο: Ο δράστης ζήλεψε την ευτυχία των συνανθρώπων του – Η Carrefour «ασφαλίζει» τα μαχαίρια της

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής
Ο απολογισμός την επόμενη ημέρα της αιματηρής επίθεσης στο Μιλάνο έρχονται και νέα στοιχεία για την προσωπικότητα του δράστη. Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, ο 46χρονος που το βράδυ της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου μαχαίρωσε 6 ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο στα νότια του Μιλάνου, σκοτώνοντας έναν υπάλληλο της αλυσίδας Carrefour, ήταν ένας μοναχικός εσωστρεφής άνθρωπος, χωρίς σχέση και με ελάχιστους φίλους, ο οποίος ζούσε με τους γονείς του σχεδόν συνέχεια κλεισμένος μέσα στο σπίτι του.

Ένας hikikomori που ζήλεψε την ευτυχία των συνανθρώπων του

Τα τελευταία χρόνια για αυτούς τους ανθρώπους χρησιμοποιείται ο όρος Ιαπωνικός hikikomori. Ο Αντρέα Τομπολίνι, αυτό το όνομα του δράστη, “παρέμενε φυσικά και όχι από επιλογή στο περιθώριο της παρέας των φίλων, της διασκέδασης, της ζωής”, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο δράστης προέβη πρόσφατα σε μια χειρονομία αυτοτραυματισμού, ενώ φαίνεται να υπέστη μια επέμβαση ρουτίνας στη μέση, η οποία είχε γίνει για τον ίδιο ένα είδος εμμονής, σαν “να ήταν σοβαρά άρρωστος, έτοιμος να πεθάνει”, όπως είπαν οι γονείς του σοκαρισμένοι.
Κάτι το οποίο ενδεχομένως να τον έφερε στην χθεσινή τραγική πράξη, εφόσον ο ίδιος δήλωσε στους ανακριτές πως “νόμιζα ότι δεν ήμουν καλά, ότι ήμουν άρρωστος. Είδα όλους αυτούς τους ευτυχισμένους ανθρώπους, που ήταν καλά, και ζήλεψα”.

“Μπλόκο’” στα μαχαίρια στα καταστήματα της αλυσίδας

Η αλυσίδα Carrefour λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει πιθανές πράξεις εξανδραποδισμού από ψυχολογικά διαταραγμένα άτομα.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, από το πρωί της Παρασκευής η διοίκηση της εταιρείας έδωσε εντολή σε όλα τα καταστήματα της ιταλικής επικράτειας να τοποθετούν τα μαχαίρια στα ράφια με τέτοιο τρόπο ώστε να ασφαλίζονται με αλυσίδα ή μπλοκ, τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι εύκολα προσβάσιμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More