Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κος Ιωάννης Σαρμάς, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, αποδεχόμενος την επίσημη πρόταση του σταθμού. Αφορμή στάθηκε η έκθεση που εκπόνησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, τον περασμένο Οκτώβριο, για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ο κος Σαρμάς ξεναγήθηκε στους χώρους του ραδιομεγάρου από τον πρόεδρο του Δ.Σ της ΕΡΤ, κο Κωνσταντίνο Ζούλα και τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη.  

Το Τρίτο Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, τα μουσικά σύνολα, το μουσείο αρχείο αλλά και το newsroom του ERTNews επισκεφθηκε  ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κος Σαρμάς ζήτησε να επισκεφθεί και τον χώρο που κάποτε ήταν το γραφείο του μουσικού διευθυντή Ραδιοφωνίας και κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, ποιητή, τραγουδοποιού και μαέστρου, Μάνου Χατζηδάκη, αναφέροντας και τη δική του μικρή εμπειρία στο ραδιόφωνο η οποία είχε σταθεί αφορμή να τον γνωρίσει από κοντά.

Στη συνέχεια παρακολούθησε την πρόβα των Μουσικών Συνόλων και επισκέφθηκε την νέα, σύγχρονη αίθουσα σύνταξης στο ERTNews όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση και παραγωγή του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ.

«Στην τηλεόραση εν αντιθέσει με την εφημερίδα – όπου εκεί γίνεται μία σύσκεψη το πρωί και μια απογευματινή μεγαλύτερη – αυτό δεν ισχύει γιατί έρχεται ένα γεγονός το οποίο μπορεί να ανατρέψει τα πάντα πάρα πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ. Σ. της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ξεναγήθηκε επίσης και στους χώρους του Μουσείου – Αρχείου δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαδικασία ψηφιοποίησης του οπτικοακουστικού θησαυρού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More