Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επί τάπητος οι πληγές του δήμου Παύλου Μελά: Επικίνδυνα ρέματα, εγκαταλειμμένα κτήρια και ελλιπής καθαριότητα

Για τις πληγές του δήμου Παύλου Μελά μίλησε στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Ανάμεσα σε αυτά, το κτήριο της ΑΓΝΟ, τα καπνομάγαζα, τα εγκαταλειμμένα σπίτια, όπου, σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο, Κώστα Πάντση, πετούν σκουπίδια και μπάζα, ενώ εκεί βρίσκουν καταφύγιο ρακοσυλλέκτες και παραβατικοί. Οι δημότες διαμαρτύρονται και για τα ρέματα σε Ευκαρπία και Πολίχνη που πλημμυρίζουν συχνά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι, τις αποχετεύσεις που γεμίζουν νερά, την ελλιπή καθαριότητα αλλά και για τους δρόμους που είναι γεμάτοι λακκούβες. Στη Νικόπολη, όπως λένε οι κάτοικοι, με μία ψιχάλα πρέπει κανείς να πάρει βάρκα για να κυκλοφορήσει, ενώ δεν έχει ληφθεί μέριμνα για τα αδέσποτα στους δρόμους.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα του δήμου είναι το παλιό εργοστάσιο της ΑΓΝΟ επί της οδού Ιασωνίδου  στην Σταυρούπολη που αποτελεί υγειονομική βόμβα, εδώ και περίπου δύο δεκαετίες.

Το κτήριο της άλλοτε κραταιάς γαλακτοβιομηχανίας από την στιγμή που σταμάτησε τη λειτουργία του το 1992, σταδιακά μετατράπηκε σε ένα άψυχο κουφάρι.

Σήμερα οι εγκαταστάσεις του που απλώνονται σε μια έκταση περίπου 16 στρεμμάτων, έχουν μετασχηματιστεί σε μια άμορφη μάζα από ξεχαρβαλωμένα τούβλα που μετά βίας κρατούνται στον σκελετό.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More