Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επεκτείνεται κατά 2.500 στρέμματα η ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης- Ζωηρό ενδιαφέρον από επιχειρήσεις για εγκατάσταση

Την επέκταση της ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, κατά περίπου 2.500 στρέμματα σχεδιάζει η ΒΙΠΕ – ΕΤΒΑ. Η ζήτηση για νέους βιομηχανικούς χώρους είναι μεγάλη και η διαχειρίστρια εταιρεία δρομολογεί όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε στα επόμενα 2-3 χρόνια να έχει αυξήσει τις διαθέσιμες υποδομές. Ανάλογα πλάνα υπάρχουν και για πολλές ακόμη ΒΙΠΕ τόσο στη Βόρεια όσο και στη Νότια Ελλάδα.

Βιομηχανικοί χώροι, υπό κατασκευή, σπανίζουν, πλέον, μέσα στη ΒΙΠΕ Σίνδου. Η μεγαλύτερη οργανωμένη βιομηχανική περιοχή της χώρας, ασφυκτιά και τα διαθέσιμα οικόπεδα για νέα κτήρια είναι ελάχιστα. Το ζήτημα της επέκτασης των υφιστάμενων χώρων μπαίνει πιεστικά, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις.

Στα σχέδια της διαχειρίστριας εταιρείας είναι να εντάξει άλλα περίπου 2.500 στρέμματα στη Σίνδο, εκ των οποίων τα 500 είναι εντός της ΒΙΠΕ και τα περίπου 2.000 στρέμματα στα δυτικά της, στο δήμο Εχεδώρου. Μια δεύτερη λύση που προτείνουν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Σίνδου, προκειμένου να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση για βιομηχανικούς χώρους, είναι να αξιοποιηθεί το μεγάλο απόθεμα σε αδρανή κτίρια. Παρόμοια ακίνητα, ανεκμετάλλευτα, εκτιμάται πως είναι περισσότερα από 100 μέσα στη ΒΙΠΕ.

Επεκτάσεις βιομηχανικών περιοχών, λόγω επενδυτικού ενδιαφέροντος ετοιμάζει έχει η ΕΤΒΑ και σε άλλες ΒΙΠΕ που διαχειρίζεται ανά τη χώρα. Στα όριά της έχει φτάσει και η ΒΙΠΕ Τριπόλεως στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με την ΕΤΒΑ στις 27 ΒΙΠΕ που διαχειρίζεται, η ζήτηση από επιχειρήσεις για χώρους, προσεγγίζει τα 2000 στρέμματα.

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης (Δέσποινα Αμαραντίδου, Πέγκη Μπρούσαλη)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More