Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επελαύνει η κακοκαιρία: Ποιες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά – Που χρειάζονται αλυσίδες

Αξιοσημείωτη μεταβολή με κατά τόπους έντονα φαινόμενα παρουσιάζει ο καιρός, ενώ έντονη κακοκαιρία θα επικρατήσει το Σάββατο 16/12.

Χιόνι πέφτει στους ορεινούς όγκους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Χιόνι έπεσε σε Βίγλα και Βασιλίτσα όπου φτάνει τους 15 πόντους, ενω στη Βλάστη στους 20 πόντους.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται στην Καστοριά, το Μέτσοβο, τη Φλώρινα και την Κόνιτσα, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί από το πρωί τα Γρεβενά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ακινητοποιηθεί νταλίκες στη νέα εθνική οδό Πτολεμαΐδας – Κοζάνης στο ρεύμα προς Πτολεμαΐδα.

Μετά από απόφαση των Διευθυντών των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας ανακοινώνεται ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), για το σύνολο των οδικών δικτύων των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδυνές ώρες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More