Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους

Επιδείνωση τις επόμενες ώρες θα παρουσιάσει ο καιρός. Ήδη στάλθηκε μήνυμα 112 για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και την Κέρκυρα.

«Πράγματι έχουμε αλλαγή του καιρού που θα ξεκινήσει έντονα , με δυνατές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και τη νύχτα περιμένουμε να ενταθούν τα φαινόμενα, παράλληλα με τους θυελλώδεις ανέμους. Στοπ Ιόνιο περιμένουμε 9 μποφόρ. Οι βροχές θα πλήξουν κυρίως τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο αρχικά, αλλά γρήγορα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Έτσι από το πρωί θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στη Δυτική Ελλάδα περιμένουμε και ποσοστά βροχής της τάξεως των 200χιλ., σε όλο το Δυτικό μέτωπο της χώρας, νησιά του Ιονίου, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο. Προσοχή και στους θυελλώδεις ανέμους», όπως είπε ο μετεωρολόγος κ.Μιχάλης Σιούτας και πρόσθεσε:

«Η αλλαγή του καιρού θα γίνει με γρήγορο ρυθμό, οι βροχές όμως θα διατηρηθούν στη Δυτική Ελλάδα και την αυριανή ημέρα, αλλά και τη Δευτέρα με μικρότερης έντασης φαινόμενα. Από τη Δευτέρα- Τρίτη που θα πέσει η θερμοκρασία περιμένουμε χιόνια στα ημιορεινά », όπως ανέφερε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More