Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιδρομές της Υπηρεσίας Επιβολής της Μετανάστευσης και Βαριά Πρόστιμα

Ο ιδιοκτήτης ενός ινδικού εστιατορίου και ενός καταστήματος takeaway στο Hertfordshire είναι ο τελευταίος επαγγελματίας στον οποίο  επεβλήθη απαγόρευση εξασκήσεως επαγγέλματος αφού βρέθηκαν τρεις εργαζόμενοι χωρίς άδεια εργασίας στο μαγαζί του.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Η υπηρεσία επιβολής της μετανάστευσης (Immigration Enforcement) πραγματοποίησε έλεγχο στο εστιατόριο τον Μάρτιο του 2020 και σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου εγκρίθηκε η ποινή του 51 ετών ιδιοκτήτη Ikbal Hussain από το αρμόδιο υπουργείο.  

Για επτά χρόνια από την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ο επαγγελματίας απαγορεύεται να ασχοληθεί με την προώθηση, τη σύσταση ή τη διαχείριση μιας εταιρείας, χωρίς την άδεια του δικαστηρίου. Οι τρεις εργαζόμενοι, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές και ηλικίας 40 ετών, δήλωσαν στους επιθεωρητές ότι είχαν εργαστεί στο εστιατόριο από τέσσερις ημέρες έως και δύο μήνες. 

Τριπλασιασμός παράνομων προσλήψεων

Τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που απασχολούν μετανάστες χωρίς χαρτιά έχουν τριπλασιαστεί. Οι εργοδότες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι επιτρέπουν σε παράνομους μετανάστες να εργάζονται γι’ αυτούς ή να νοικιάζουν τα ακίνητα τους, αντιμετωπίζουν από τις 13 Φεβρουαρίου πολύ αυστηρότερα πρόστιμα.

Το πρόστιμο για μια εταιρεία που προσλαμβάνει παράνομο μετανάστη αυξήθηκε στο ανώτατο όριο των 45.000 λιρών Αγγλίας για κάθε εργαζόμενο για την πρώτη παράβαση, από 15.000 που ήταν πριν. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντιμετωπίζουν επίσης αυξημένες κυρώσεις ύψους 5.000 λιρών (από 80) ανά ενοικιαστή δωματίου στο σπίτι τους, και 10.000 (από 1.000) λιρών ανά ενοικιαστή ολόκληρου σπιτιού για την πρώτη τους παράβαση.

Οι υπουργοί πιστεύουν ότι καθιστώντας πολύ πιο δύσκολη την πιθανότητα απασχόλησης και στέγασης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει λιγότερο ελκυστικό στους μετανάστες που σκέφτονται να περάσουν παράνομα στη χώρα. Από την αρχή του 2018, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 6.000 αστικές κυρώσεις σε εργοδότες, συνολικού ύψους 105 εκατομμυρίων λιρών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More