Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστημονική Ενημερωτική Ημερίδα Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ “Παιδικός Καρκίνος- Σύγχρονες Τάσεις & Προοπτικές”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, ο Σύλλογος Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» διοργανώνει, υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς, Επιστημονική Ενημερωτική Ημερίδα, στις 17 Φεβρουαρίου, από τις 18:00 – 20:30, στο Δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», με θέμα «Παιδικός Καρκίνος- Σύγχρονες Τάσεις & Προοπτικές».

Στην αρχή της ημερίδας, η Πρόεδρος  του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» κυρία Τίμη Μπακατσέλου θα παρουσιάσει το σημαντικό έργο του Συλλόγου: την προσφορά του προς τα παιδιά που νοσούν, τις οικογένειές τους και τα έργα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εθελοντές τού Συλλόγου θα μιλήσουν για την εμπειρία τους και γονείς από τον Ξενώνα του Συλλόγου θα καταθέσουν το δικό τους βίωμα. Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς θα καλωσορίσουν μουσικά το κοινό της εκδήλωσης.

Στο επιστημονικό μέρος της ημερίδας καταξιωμένοι ιατρικοί επιστήμονες θα αναφερθούν στην ασθένεια, στις νέες εξελίξεις και στις θεραπείες οι οποίες θα συμβάλλουν στη νικηφόρα έκβαση και προοπτική του παιδικού καρκίνου. Θα μιλήσουν οι: Δρ Ευγενία Παπακωνσταντίνου, Παιδίατρος Ογκολόγος Διευθύντρια Παιδοογκολογικού Τμήματος Ιπποκρατείου, Δρ Εμμανουήλ Χατζηπαντελής, Αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Αιματολογίας, Ογκολογίας, του ΑΧΕΠΑ, Δρ Ασημούλα Γαλλή Τσινοπούλου, καθηγήτρια Α.Π.Θ. Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας στο ΑΧΕΠΑ, η κυρία Δήμητρα Ζαχαρούδη, συντονίστρια Μεταμοσχεύσεων του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) Βορείου Ελλάδος «Δωρεά μυελού των οστών: Ελπίδα Ζωής», η κυρία Άννα Ταπάρκου, Βιολόγος Ακαδημαϊκή υπότροφος Α.Π.Θ., συνεργάτης του Συλλόγου «Στοργή» στο Παιδοογκολογικό Ιπποκρατείου.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναφορικά με τη διαδικασία της δωρεάς μυελού των οστών ή ακόμα και να γίνουν δότες.

Την ημερίδα θα συντονίσει η Μαρία Σιώτη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας της ΕΡΤ3.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2313314499,2313314498, 2310544320

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More