Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστροφή στα Βιντεοκλάμπ: H Weirdwave αντιστέκεται και κυκλοφορεί τις ταινίες της σε DVD

Τον προηγούμενο Φλεβάρη τα μεγάλα στούντιο έβαλαν τελεία στην κυκλοφορία νέων DVD. Οι τελευταίες δύο ταινίες που κυκλοφόρησαν ήταν το 4ο μέρος του Μάτριξ και το «Καλάβρυτα 1943» -το κύκνειο άσμα του Μαξ Βον Σίντοφ. Αυτό ήταν η καταδίκη των ελάχιστων video club (τα περισσότερα οικογενειακές επιχειρήσεις με ιδιοκτήτες προς συνταξιοδότηση) που έμειναν στα πόδια τους να παλεύουν με ανεμόμυλους.

Υπάρχουν όμως και οι τολμηροί και ακριβοδίκαιοι πρωτεργάτες του χώρου που αρνούνται την άδικη άνευ όρων παράδοση των όπλων χωρίς μάχη. 10 νέες κυκλοφορίες τον μήνα υποστηρίζει από τον Νοέμβριο η τελευταία γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, το Videorama: Η Weirdwave, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ζήτηση από σινεφίλ και συλλέκτες, αποφάσισε, εκτός από την διάθεση των ταινιών της σε online πλατφόρμες, να διαθέτει τις ταινίες της και σε DVD, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, αποκλειστικά στο www.videorama.gr. Γίνεται έτσι η μοναδική εταιρεία διανομής που διαθέτει τις ταινίες της σε αυτή τη μορφή για οικιακή ψυχαγωγία. Οι πρώτοι τίτλοι κυκλοφόρησαν ήδη και είναι διαθέσιμοι για αγορά εδώ.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, όσοι αφήσαμε τις αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας σε αυτούς τους χώρους, συζητήσαμε με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων σαν να ήταν μπάρμεν, γνωρίσαμε φίλους και συζητήσαμε για ταινίες στους διαδρόμους τους, είναι να τιμήσουμε μια τέτοια πράξη και να επιστρέψουμε στο γαλατικό χωριό της 7ης τέχνης: Τα βίντεο κλαμπ.

Κάθε φορά που κάποιος λοιπόν σας λέει: «Θα κατεβάσω μια ταινία να δούμε» να θυμάστε: τα βίντεο κλαμπ έσβησαν επειδή η πολιτεία δεν στάθηκε στο πλευρό των δημιουργών και των διανομέων και εμείς, όλοι εμείς, ανεχτήκαμε όσους θεωρούσαν νόμιμη πράξη την πειρατεία. Τροφή για σκέψη ή μια βόλτα σε ένα βίντεο κλαμπ.

Δείτε εδώ ορισμένα από τα τρέιλερ των ταινιών που κυκλοφορούν πλέον και σε DVD:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More