Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργαστήρι Παραδοσιακής Δόμησης στον Αγ. Γερμανό των Πρεσπών

Μαθήματα για την κατασκευή τοίχων από πέτρες, ωμόπλινθους (πλινθιά) και κατασκευής ωμοπλίνθων και ξύλινων δομικών στοιχείων σε πλίνθινα σπίτια και οικισμούς, θα πραγματοποιηθούν από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουλίου 2023 στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών, στο Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης, που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πειραματικής Αντοχής Υλικών και Κατασκευών του ΑΠΘ.

Φοιτητές και νέοι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί, Τοπογράφοι Μηχανικοί, Αρχαιολόγοι, Συντηρητές Έργων Τέχνης και όποιος άλλος ενδιαφέρεται, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πέτρα, τα πλινθιά και το ξύλο, ως δομικά υλικά με σπουδαία περιβαλλοντική αξία στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Το εργαστήρι αποτελεί μια κοινή προσπάθεια του ΑΠΘ και της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας για την αναβίωση του παραδοσιακού τρόπου δόμησης της λιθοδομής, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Κ. Κατάκαλος καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τα κίνητρα ώστε οι νέοι να ασχοληθούν με την τέχνη της πέτρας, πρόσθεσε.

Η δόμηση με πέτρα είναι μια δόμηση βιοπροστατευτική, βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον τόνισε κα Μαρία Στεφανίδου καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και πρόσθεσε ότι ευτυχώς η ανταπόκριση είναι μεγάλη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More