Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργατικό Κέντρο Β. Δωδεκανήσου: “Πρωτομαγιά ,οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν”- Συγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας

Αγωνιστικό κάλεσμα για συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Μάη στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας στη Κω απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου .

‘’ Η Εργατική Τάξη,  οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωράνε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο της Τάξης μας, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση’’, τονίζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόρειας Δωδεκανήσου και προσθέτει:

‘’Κυβέρνηση-δήμος και περιφέρεια με τις πλάτες της μεγάλης εργοδοσίας διαφημίζουν τα καλά της τουριστικής ανάπτυξης ‘’υπογραμμίζει σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ‘’τα σπασμένα ρεκόρ του τουρισμού βγαίνουν με 12ωρα  και με  7 ημέρες εργασίας. Βάζοντας την ζωή και την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών στο ζύγι .’’

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου θα γίνουν στη Λέρο έξω από το Δημαρχείο στο  Πάτμιον στην Πάτμο και στην Κάλυμνο.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου-Ολοι στην κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Στους αγώνες των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του  1886 ανατρέχει η ΝΕ Β. Δωδεκανήσου στο μήνυμά της για την Εργατική Πρωτομαγιά, ενώ σε συμπόρευση καλεί «όσους δεν συμβιβάζονται με την σημερινή κατάσταση»

Σημειώνει ότι «οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι. Σήμερα, που η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει το Εργατικό κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου στις 11 το πρωί της Δευτέρας στη Πλατεία Ελευθερίας γιατί όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ‘’η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πολιτικών που τέσσερα χρόνια τώρα διαλύουν τις ζωές μας για να υπηρετήσουν τα συμφέρονται μιας μικρής μειοψηφίας  επιχειρηματικών συμφερόντων και τον πλουτισμό των“ ημέτερων”.

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν ,στη Λέρο έξω από το Δημαρχείο, στο Πάτμιον στην Πάτμο και στην Κάλυμνο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More