Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση ΚΚΕ – Μέτρα πυροπροστασίας στη Ζιά της Κω για να μη ζήσουμε ένα νέο Μάτι

Τη δημιουργία ενός σχεδίου προστασίας και διαφυγής των ανθρώπων που επισκέπτονται τον οικισμό Ζιά στη Κω, σε περίπτωση μιας πυρκαγιάς, ζητούν από τη κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ  Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

Με ερώτηση τους στον υπουργό Περιβάλλοντος υπογραμμίζουν ότι ένας από τους δημοφιλέστερους οικισμούς στο νησί, ο οποίος συγκεντρώνει πάνω από 2000 επισκέπτες καθημερινά, ο καταπράσινος γραφικός οικισμός Ζιά στις πλαγιές του όρου Δίκαιος δεν προστατεύεται ‘’με ορατό τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν χιλιάδες άνθρωποι και να ζήσουμε ένα νέο Μάτι.’’
Οι βουλευτές καλούν τη κυβέρνηση να πάρει μέτρα πριν από τη φετινή αντιπυρική περίοδο και να υλοποιήσει σχέδιο πρόληψης και πυροπροστασίας καθώς και σχεδίου διαφυγής για τον  οικισμό.

Προσφυγή στη Αστυνομική Διεύθυνση από το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων  

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων προσέφυγε, πριν από δυο μήνες ,σύμφωνα με δήλωση στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου του προέδρου του ,Αντώνη Γκιντιζέ, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση στη Σύρο προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τη βατότητα του  επικίνδυνου δρόμου -περάσματος προς τη Ζιά ,ώστε τα Λεωφορεία να σταθμεύουν σε απόσταση από τον οικισμό , καθώς δήμος και Περιφέρεια αρνούνται να πάρουν μέτρα.
Το αίτημα υποβλήθηκε  προκειμένου να αποφανθεί η υπηρεσία για την καταλληλότητα του δρόμου και  να αποφευχθεί ο κίνδυνος εγκλωβισμού χιλιάδων επισκεπτών σε περίπτωση μιας πυρκαγιάς είτε ενός σεισμού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More