Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευάγγελος Κρητικός: 7.000 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις θα γίνουν στα Δωδεκάνησα τα επόμενα δυο χρόνια

Σε 160.000 υπολογίζονται οι πλειστηριασμοί, κατασχέσεις και εκδόσεις διαταγών πληρωμής που βρίσκονται στα χέρια των funds και servicers που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα δυο χρόνια και εξ αυτών 7.000 στα Δωδεκάνησα , σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δεν διαψεύδονται όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο  πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας  Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών Ευάγγελος Κρητικός.

Σύμφωνα με την Πανδωδεκανησιακή Ένωση Δανειοληπτών 1.300 πλειστηριασμοί, κατασχέσεις και εκδόσεις διαταγών πληρωμής έγιναν  το 1ο εξάμηνο του 2022  ενώ από τις 7.000 των πλειστηριασμών οι 5.000 αφορούν σε νοικοκυριά των Δωδεκανήσων.

Ο κ. Κρητικός χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις δανειακές συμβάσεις οι οποίες περιέχουν παράνομους και καταχρηστικούς όρους θα εκδικαστούν σε δικαστήρια των Αθηνών.

‘’Αυτό σημαίνει δίχως άλλο, ότι ο κάτοικος της Καλύμνου, της Λέρου, της Κω, της Ρόδου στον οποίο θα κοινοποιηθεί μια διαταγή πληρωμής ή ένας πλειστηριασμός θα επιβαρυνθεί σημαντικά για να υπερασπιστεί το σπίτι του’’, πρόσθεσε ο κ.Κρητικός

Δεκάδες είναι όμως και τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε Ιούλιο -Αύγουστο η Ένωση Δανειοληπτών ”απελπισμένων συμπατριωτών μας από τα Δωδεκάνησα στους οποίους δίνεται τελεσίγραφο από τα funds πως αν δεν δώσουν προκαταβολή έναντι δανείου θα τους κοινοποιηθεί πρόγραμμα πλειστηριασμού”

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον εκκαθαριστή της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου δανειολήπτες της οποίας δέχονται απάνθρωπες πιέσεις ,επεσήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών.

Έχουν το θράσος ακόμα, συμπλήρωσε, να ζητούν τη δικαστική απόφαση η την ανακοπή. Δεν έχει υποχρέωση ο δανειολήπτης να ενημερώσει αυτός. Τα funds πρέπει να ενημερωθούν από τις Τράπεζες.”

 Μηνύσεις στη Ρόδο για αρνητικές εκτιμήσεις ακινήτων

Όσον αφορά στις ενοχλήσεις που δέχονται οι δανειολήπτες έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν , να προχωρήσουν σε καταγγελίες (οι κλήσεις καταγράφονται) ακόμα και σε αγωγές κατά των funds και servicers, και όχι να ενδίδουν στις απαιτήσεις τους ,υποστήριξε.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ Κρητικού ότι στο 90% των δανείων και συμβάσεων των ακινήτων τα οποία αγοράστηκαν δεν έχει γίνει έλεγχος νομιμότητας και υπολοίπου οφειλής. Αναφέρθηκε ταυτόχρονα  σε πάρα πολλούς πλειστηριασμούς πού έχουν γίνει αρνητικές εκτιμήσεις

‘’Θα πρέπει λοιπόν” υπογράμμισε” να γίνουν αναγνωριστικές αγωγές ,γι’ αυτό ακριβώς το θέμα προχωράμε σε μηνύσεις στη Ρόδο καθώς σε πολλές περιπτώσεις  έχουν γίνει αρνητικές εκτιμήσεις από εξωτερικούς συνεργάτες των Τραπεζών ”επεσήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών επικεντρώνοντας  στο σημαντικό όπως είπε ρόλο του συμβολαιογράφου ο οποίος πρέπει να αναρτά τη συγκεκριμένη εκτίμηση του ακινήτου.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More