Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στη Λάρισα

Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται φέτος οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ο Δήμος Λαρισαίων, συμμετέχει και φέτος στην πανευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία, με ένα πρόγραμμα πλούσιων δράσεων.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης (European Sustainable Development Week – ESDW) είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προβολή δράσεων που συνδέονται με την υλοποίηση της Agenda 2030 και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) των Ηνωμένων Εθνών.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ δράσεις έχουν προγραμματιστεί και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.

Μεταξύ των δράσεων που ξεχωρίζουν είναι η «HERO 2030» με τη λειτουργία της πίστας δεξιοτεχνίας για ποδήλατα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Πλατεία

Επίσης, την ερχόμενη Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, είναι η κορυφαία δράση της «ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο», με αποκλεισμό του στενού κέντρου της πόλης από τα οχήματα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Την ίδια ημέρα (Κυριακή 18/9) θα πραγματοποιηθούν ποδηλατικός διασυλλογικός αγώνας σε και λαϊκός ποδηλατικός αγώνας για παιδιά από 8 εως 15 ετών. Και οι δυο δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό ΑΣ Πηνειό.

Επίσης, την επόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται μεγάλη ποδηλατοβόλτα με τίτλο – Μια πόλη ένα ποδήλατο , σε συνεργασία με το τμήμα αθλητισμού της ΔΗΚΕΛ και τις Δημοτικό Κοινότητες του Δήμου Λαρισαίων.

Ποδηλάτες από τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης (ένα ανά κάθε κοινότητα) θα ποδηλατήσουν μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα σχήματα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδω

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
1) Εγκατάσταση και λειτουργία I Bike Spot (Κοινόχρηστος σταθμός επισκευής ποδηλάτου)
2) Ολοκλήρωση του “έξυπνου” συστήματος ελέγχου πρόσβασης στο πεζοδρομημένο κέντρο
3) Παράδοση λειτουργίας των περιμετρικά του λόφου (Βόρειος Τομέας Ζώνης Ελέγχου) ήδη χωροθετημένων θέσεων στάθμευσης δικύκλων (για αποσυμφόρηση κυκλοφορίας εντός πεζοδρόμων)
4) Διαγράμμιση διαβάσεων, θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ και ραμπών ΑΜΕΑ
5) Τοποθέτηση ποδηλατοστασίων

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More