Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Just closer»: Νέοι που υπέπεσαν σε ποινικά αδικήματα νουθετούν άλλους ανήλικους παραβάτες

Από ανήλικοι παραβάτες, μετατράπηκαν σε μέντορες για παιδιά που λογοδοτούν στη δικαιοσύνη. Μέσα από τη δική τους εμπειρία, οι συνομήλικοι τους μαθαίνουν τα δικαιώματά τους, τι πρέπει να προσέξουν και να διορθώσουν.

Ο Γιάννης και ο Σταμάτης, πριν λίγα χρόνια, ανήλικοι ακόμα, υπέπεσαν σε ποινικά αδικήματα, κατηγορήθηκαν, πέρασαν μια δικαστική περιπέτεια και στο τέλος αθωώθηκαν.

Σήμερα, μαζί με τον Ηρακλή και το Γιώργο, νουθετούν άλλους ανήλικους παραβάτες, για τα δικαιώματά τους, τι πρέπει να προσέξουν και να διορθώσουν.

Οι τέσσερις νεαροί συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Just Closer” που προωθεί τις αρχές της φιλικής δικαιοσύνης προς τα παιδιά που είναι ύποπτα ή κατηγορούμενα. Σε αυτό συμμετέχουν έξι εταίροι από τέσσερις χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα παρουσιαστούν στις 9 Απριλίου στο Ευρωκοινοβούλιο οι δράσεις που περιλαμβάνουν επιμόρφωση σε σχολεία και δομές όλης της χώρας θα ολοκληρωθούν τον προσεχή Ιούνιο. 

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More