Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε. Ευαγγελόπουλος: Διευκολύνουν την εργασιακή αποκατάσταση των εργαζομένων στο εξωτερικό λειτουργώντας ως «δουλεμπορικά» γραφεία

Στην καταγγελία ότι «μεσάζοντες » που διευκολύνουν την εργασιακή αποκατάσταση των εργαζομένων στο εξωτερικό λειτουργούν ως «δουλεμπορικά γραφεία» προέβη ο πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ, Ευάγγελος Ευαγγελόπουλος μιλώντας στο ertnews.gr.

Όπως είπε στην προσπάθειά τους να εργαστούν μεταναστεύουν σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Ολλανδία δεχόμενοι διαφορετικούς εργασιακούς κανόνες. «Υπάρχουν «δουλεμπορικά» γραφεία τα οποία παίρνουν και ποσοστά» είπε σημειώνοντας ότι εργάζονται με χαμηλότερες αποδοχές και διαφορετικούς κανόνες.

«Είναι «θύματα»» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως πρόκειται για εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων κάνοντας λόγω για «ξεζούμισμα».

Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και οι καλύτερες συνθήκες εργασίας θα αντιστρέψουν το φαινόμενο της εργασιακής διαρροής σημείωσε προβάλλοντας ως κύριο αίτημα νέες και καλύτερες συνθήκες εργασίας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής (ισχύουν «συμβάσεις του 2014» ανέφερε) για τη συγκράτηση του δυναμικού, καθώς είχαν προηγηθεί και πολλά παραδείγματα πτωχεύσεων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More