Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε.Ε: Συμμόρφωση με τους νέους κανόνες ζήτησε από τον Έλον Μασκ ο Επίτροπος Τιερί Μπρετόν για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα “Χ”

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ζήτησε την Τρίτη από τον Έλον Μασκ να καταπολεμήσει τη διάδοση παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα X μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ για να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες περιεχομένου της ΕΕ, αναφέρει το Reuters.

Ο Μπρετόν δήλωσε την Τρίτη ότι έχει πληροφορίες ότι το X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, χρησιμοποιείται για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης στην Ε.Ε.

«Σας προσκαλώ λοιπόν να διασφαλίσετε επειγόντως ότι τα συστήματά σας είναι αποτελεσματικά και να αναφέρετε τα μέτρα κρίσης που ελήφθησαν στην ομάδα μου», είπε ο Μπρετόν σε επιστολή προς τον Μασκ. Δεν έδωσε πληροφορίες για την παραπληροφόρηση στην οποία αναφέρεται.

Ο Μασκ απάντησε ότι η πολιτική του Χ είναι διαφάνεια στα πάντα και ανοιχτού κώδικα, δηλαδή ελεύθερα διαθέσιμα σε όλους.

«Παρακαλώ αναφέρετε τις παραβιάσεις στις οποίες αναφέρεστε στο Χ για να τις δει το κοινό», ανάρτησε στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο Μπρετόν απάντησε ότι ο Μασκ γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτό.

“Γνωρίζετε καλά τις αναφορές χρηστών και αρχών για ψεύτικο περιεχόμενο και την εξύμνηση της βίας. Εναπόκειται σε εσάς να κάνετε ακριβώς αυτό που λέτε ότι κάνετε”, απάντησε στον Μασκ μέσω πλατφόρμας  X.

Οι τρέχοντες κανονισμοί περιεχομένου γνωστοί ως νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) απαιτούν από την X και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες να αφαιρούν το παράνομο περιεχόμενο και να λαμβάνουν μέτρα για την καταπολέμηση των κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια και τον πολιτικό λόγο.

«Δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα, περιμένω επίσης να είστε σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές και την Europol και να διασφαλίσετε ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στα αιτήματά τους», έγραψε ο Μπρετόν.

Είπε ότι η ομάδα του θα είναι σε επαφή με τον Μασκ για μια σειρά άλλων πιεστικών θεμάτων που σχετίζονται με τη συμμόρφωση με το DSA.

«Σας προτρέπω να δώσετε μια άμεση, ακριβή και πλήρη απάντηση σε αυτό το αίτημα εντός των επόμενων 24 ωρών», είπε ο Μπρετόν.

Η μη συμμόρφωση με το DSA μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More