Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε.Κ. Σαμου: Στηρίζει τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Tην συμπαράσταση του προς τους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εξέφρασε το Εργατικό Κέντρο Σάμου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία της γενικής γραμματέα της Διοίκησης του ΕΚΣ Νανάς Νικολάου, ενώ εκλήθη και το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Σταμάτης Φιλιππής.

Οι εργαζόμενες αναφέρθηκαν στο ζήτημα, που έχει προκύψει με την πρόσφατη προκήρυξη 4Κ/2020 που συμμετείχαν, όπου με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν υπολογίζεται η ειδική εμπειρία με αποτέλεσμα 1100 εργαζόμενοι πανελλαδικά (περίπου το 1/3) να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους μεταξύ αυτών και συνάδελφοι τους από τη Σάμο και τους Φούρνους, ενώ ήδη και στην πρώτη φάση των αποτελεσμάτων μένουν εκτός 163 άτομα.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ δήλωσαν, ότι θα τους στηρίξουν με κάθε τρόπο στα δίκαια αιτήματά τους:

• Για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε κανένας επιτυχών όλων των κατηγοριών από τους τελικούς πίνακες του διαγωνισμού της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, όπως αυτοί έχουν ανακοινωθεί, να μην αποκλεισθεί και μείνει χωρίς εργασία, άμεσα να πληρωθούν δεδουλευμένα 8 μηνών, που οφείλονται στους εργαζόμενους που ήταν με σύμβαση έργου από το 2010.

• Για όσο παραμένουν απλήρωτοι να υπάρχει αναστολή πληρωμών σε δημόσιο, τράπεζες. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, κατάσχεση και πλειστηριασμός.

• Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και πρόσληψη περισσότερου προσωπικού, με βάση τις ανάγκες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More