Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε. Στυλιανίδης: ΔΠΘ, Πρωτογενής τομέας, Τουρισμός οι προτεραιότητες για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Πάνω σε τρεις άξονες θα κινηθούν οι προτεραιότητες για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από πλευράς κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στεκόμενος στην στόχευση της πληθυσμιακής ενίσχυσης, μέσω της αύξησης των διδασκόντων και των διδασκομένων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Αλλά και με την ίδρυση στην περιοχή, μη κρατικών πανεπιστημίων, κάτι που χρόνια πριν είχε ως όραμα ο κ. Στυλιανίδης, αλλά και με την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων με πανεπιστήμια της Κίνας, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

«Το τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή, το τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και η Νοσηλευτική στην Αλεξ/πολη, όπως και η επανένωση των τμημάτων των ΤΕΙ, σε Έβρο, Καβάλα και Δράμα με το ΔΠΘ, όλα αυτά θα στοχεύσουν στο να γίνει πράξη ο στόχος το Δημοκρίτειο να γίνει το τρίτο πανεπιστήμιο της Χώρας», υπογράμμισε  ο κ. Στυλιανίδης.

Η δεύτερη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με την αύξηση της παραγωγής, της ενίσχυσης της Μεταποίησης και γενικά ενέργειες που θα  υπηρετούν την εθνική πολιτική Διατροφικής Αυτάρκειας. «Ήδη Βουλευτές από Αγροτικές περιοχές έχουμε συστήσει μια ομάδα και πιέζουμε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να συνδεθούν με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και να μην αφήνουν τα θέματα σε θεωρίες που εκπονούν κάποιοι καθηγητές, που όπως αποδείχθηκε έγιναν λάθη στην ΚΓΠ, τα οποία στέρησαν μεγάλα ποσοστά επιδοτήσεων από τους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Η τρίτη προτεραιότητα έχει να κάνει με τον τουρισμό. «Εδώ η προτεραιότητα είναι να μπορούν να κάνουν διέλευση τα τουριστικά λεωφορεία, από το σημείο συνόρων της Νυμφαίας. Όλα αυτά θα συζητηθούν και στην συνάντηση που θα έχω και με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ», υποστήριξε καταλήγοντας ο κ. Στυλιανίδης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More