Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζάκυνθος: Εξονυχιστικές έρευνες από στελέχη της Δ/σης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

Ενδελεχείς έρευνες για το σύνολο των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ζάκυνθο μέχρι και σήμερα, κάνουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που παραμένουν στο νησί.

Στο επίκεντρο των ερευνών τους δεν είναι μόνο η πυρκαγιά στο Ακρωτήρι κατά την οποία κινδύνευσαν σπίτια, αλλά και πολλές άλλες και μάλιστα πολύ μικρότερες, όπως π.χ. οι δύο φωτιές που ξέσπασαν στην Αγία Μαρίνα, με διαφορά 3 ημερών σε σημεία που συνορεύουν ή όπως η πυρκαγιά στο Καταστάρι πριν λίγες ημέρες και εκείνη με τις δύο ταυτόχρονες εστίες στη Λιθακιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, τα στελέχη της Διεύθυνσης, θα παραμείνουν στο νησί, καθώς συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία για να “δέσουν” κάποιες υποθέσεις. Προφανώς στοιχείο των ερευνών αποτελεί και η κάκιστη αντιπυρική προστασία του νησιού, η οποία παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και αναφορές της Π.Υ. Ζακύνθου και του Διοικητή της, Β. Μαρτζάκλη αλλά και του Περιφερειακού Διευθυντή, δεν έχει βελτιωθεί παρά ελάχιστα, με τους απροσπέλαστους δρόμους, τις παράνομες χωματερές, τα ακαθάριστα οικόπεδα και τις στιβάδες ξερών χόρτων, κλαριών και κορμών, από τον “Ιανό” ακόμη, να καθιστούν το νησί μια ενεργή πυριτιδαποθήκη.

Ευτυχώς, μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι έχουν ξεσπάσει, αμελώς ή… επιμελώς, πολλές φωτιές, η Ζάκυνθος άντεξε χάρη στην άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου και των εθελοντών του νησιού.

Σε κάθε περίπτωση, το πόρισμα ή τα πορίσματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμού, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More