Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζάκυνθος: Κλιμάκιο της Δ/σης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων εμπρησμού ερευνά τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στο νησί

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται στην Ζάκυνθο και διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν τόσο την πυρκαγιά στο Ακρωτήρι, το βράδυ της Παρασκευής, όσο και άλλες φωτιές που ξέσπασαν, όπως π.χ. στη Λιθακιά.

Συγκεκριμένα για το ακρωτήρι, υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων που αναφέρουν ότι είδαν έναν ύποπτο άνδρα, που κυκλοφορούσε με ποδήλατο και φορούσε άσπρο μπλουζάκι και καπέλο, λίγο πριν ξεσπάσουν 2 με 3 διαφορετικές εστίες σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων μεταξύ τους

Την βεβαιότητα ότι πρόκειται για εμπρησμό εξέφρασε και ο πολύπειρος Διοικητής της Π.Υ. Ζακύνθου, Βασίλης Μαρτζάκλης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Ζακύνθου, κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ειδικά τις προσεχείς ημέρες καθώς οι καιρικές συνθήκες αυξάνουν κατακόρυφα την επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς. “Έξω είναι μπαρούτι” είπε χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη που έκανε ότι, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Ακρωτήρι και απειλούνταν σπίτια και ανθρώπινες ζωές, ένας Ζακυνθινός που διαμένει σε κοντινή απόσταση, είχε βάλει φωτιά για να κάψει σκουπίδια!

Ο κ. Μαρτζάκλης, έφερε για μία ακόμη φορά πολίτες και Δήμο προ των ευθυνών τους, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των οικοπέδων παραμένει ακαθάριστη, ενώ περισσότεροι από 40 κοινοτικοί δρόμοι δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί ή καθαριστεί και παραμένουν απροπέλαστοι για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Σε ότι αφορά τα σχέδια εκκένωσης των Κοινοτήτων αλλά και της πόλης της Ζακύνθου, δήλωσε πως, ακόμα, είναι ανύπαρκτα, παρά τις συνεχείς επισημάινσεις για την αναγκαιότητα κατάρτισής τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More