Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζάκυνθος: 33χρονος διαρρήκτης με συνεργό καμαριέρα “μπούκαρε” σε δωμάτια και καταλύματα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από την εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, διαδοχικά περιστατικά κλοπών σε τουριστικά καταλύματα και σπίτια, που διαπράχθηκαν από τις αρχές του καλοκαιριού στο νησί.

Οι αστυνομικοί, αναλύοντας τη μεθοδολογία και αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν, ταυτοποίησαν ως δράστη 33χρονο Αλβανό στο σύνολο 12 υποθέσεων κλοπών και 2 αποπειρών, καθώς και την εμπλοκή 35χρονης Αλβανής συνεργού του, σε τρεις από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Πιο αναλυτικά, ως προς τη δράση τους, προέκυψε ότι, από τον Ιούνιο τρέχοντος έτους έως και τις αρχές Ιουλίου, ο 33χρονος, με τη συμμετοχή και της 35χρονης σε τρεις περιπτώσεις, αφού αρχικά παραβίαζε πόρτες ή παράθυρα από καταλύματα και οικίες στις περιοχές Τσιλιβί, Άγιο Σώστη, Γάιδαρο, Τραγάκι και Λαγανά, στη συνέχεια αφαιρούσε από το εσωτερικό, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο 33χρονος που ζούσε και δρούσε το τελευταίο διάστημα στο νησί, είναι σεσημασμένος και έχει απασχολήσει τις αρχές και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας για αντίστοιχα αδικήματα. Η 35χρόνη εργαζόταν σεζόν ως καμαριέρα. Μάλιστα, ήταν εκείνη που έδινε πληροφορίες και προμήθευε με κάρτες δωματίων τον 33χρονο, ο οποίος και έκανε τις κλοπές, χωρίς να αφήνει ίχνη. Σε κάποιες περιπτώσεις η 35χρονη Αλβανή έκρυβε και τα κλοπιμαία. Η συνολική αξία της λείας των δραστών εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 35.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κοσμημάτων που είχαν αφαιρέσει και αποδόθηκαν στην κάτοχό τους. Η δικογραφία θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Παπαδημητρίου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More