Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζαγόρι: Τον Μάιο η τελετή για την ένταξη στην UNESCO

Στις 24 και 25 Μαΐου του 2024 θα γίνει η επίσημη τελετή για την ένταξη του Ζαγορίου στην Unesco παρουσία κορυφαίων παραγόντων και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου υπό την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη,τον Δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο και υπηρεσιακούς παράγοντες αποφασίστηκε ότι η Πασχάλειος Σχολή στο Καπέσοβο θα φιλοξενήσει τον νέο φορέα .

Όπως επισήμανε η υπουργός Πολιτισμού ο Δήμος Ζαγορίου είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που είναι ολόκληρος στην UNESCO κάτι που είναι μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για όλους. Το Ζαγόρι, όπως είπε, είναι σύνθετος και ιδιαίτερος χώρος και πρέπει να προστατευθεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, η αρχιτεκτονική κληρονομιά.

Δεν είμαστε μόνο για τους πανηγυρισμούς αλλά είμαστε και για την δουλειά που χρειάζεται» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης .

« Το Ζαγορι πλέον αλλάζει ρότα» είπε ο δήμαρχος Γιώργος Σουκοβέλος τονίζοντας ότι ο Δήμος θα στελεχώσει προσωρινά την Πασχάλειο Σχολή ως έδρα, και παράλληλα θα συγκροτηθεί το διοικητικό συμβούλιο.

Πιο πριν η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη παρέδωσε στον Δήμαρχο Ζαγορίου την περγαμηνή με την εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο πολιτιστικών τοπίων της UNESCO την οποία παρέλαβε στο Παρίσι .

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More