Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζελένσκι: Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση του ρεύματος στην Ουκρανία

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης εργάζονται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρεύματος σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας μετά τις ρωσικές επιθέσεις, ιδιαίτερα στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αυτή τη στιγμή έχει καταστεί δυνατή η μερική αποκατάσταση της παροχής στην Οδησσό και σε άλλες πόλεις και περιοχές“, ο δήλωσε στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του. “Κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα υπό τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τα ρωσικά χτυπήματα” πρόσθεσε.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής για να πλήξουν δύο ενεργειακά εργοστάσια στην Οδησσό το Σάββατο, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε περίπου 1,5 εκατομμύρια πελάτες. Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Οδησσός ήταν μεταξύ των περιοχών με τις συχνότερες διακοπές ρεύματος.

Άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν “πολύ δύσκολες” συνθήκες με την τροφοδοσία ρεύματος είναι η περιοχή του Κιέβου και τέσσερις άλλες περιοχές στη δυτική Ουκρανία. Οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του γενικού πληθυσμού είναι συνεχείς, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More