Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζελένσκι: Η Ζαπορίζια έφτασε ένα βήμα πριν από την καταστροφή

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια νέα διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας που συνδέει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια με το εθνικό δίκτυο έφερε το σταθμό για δεύτερη φορά «ένα βήμα πριν από την καταστροφή».

Ο Ζελένσκι είπε ότι γι αυτό ευθύνονται οι νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί.

«Και πάλι – ήδη για δεύτερη φορά – εξαιτίας της ρωσικής προκλητικότητας, ο σταθμός της Ζαπορίζια έφτασε ένα βήμα πριν από την καταστροφή», ανέφερε στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη για βομβαρδισμούς γύρω από τον σταθμό, τη μεγαλύτερη πυρηνική εγκατάσταση της Ευρώπης. Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δήλωσε ότι η εφεδρική γραμμή τροφοδοσίας είχε κοπεί προκειμένου να κατασβεστεί πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από την παρουσίαση έκθεσης για την κατάσταση του εργοστασίου την Τρίτη.

«Ο βομβαρδισμός της περιοχής (του εργοστασίου) σημαίνει ότι το τρομοκρατικό κράτος δεν ενδιαφέρεται για το τι θα πει η ΙΑΕΑ (Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας), δεν ενδιαφέρεται για το τι θα αποφασίσει η διεθνής κοινότητα», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Πηγή: Ρόιτερς

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More