Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζητούν τη μείωση των εισιτηρίων δημοτικές παρατάξεις της ανατολικής Σάμου

Nα μειωθούν κατά 50% οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από και προς τη Σάμο, όπως και σε Ικαρία και Φούρνους ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα με παρέμβασή της κατέθεσε όλα τα στοιχεία για τις τιμές των εισιτηρίων και την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου που έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ταξιδέψουν με το πλοίο.

Επίσης ανέφερε το θέμα του ιατρικού τουρισμού των Σαμιωτών, αφού αναγκάζονται, λόγω και της μη σύμβασης των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΠΥ να ταξιδέψουν στην Αθήνα για τα θέμα της προληπτικής ιατρικής ή της θεραπείας τους.

Με εμπεριστατωμένο κείμενο ζήτησαν:

Άμεση μείωση όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%, χωρίς επιπλέον επιδοτήσεις στους εφοπλιστές.

• Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατιώτες, ΑμΕΑ και χρονίως πάσχοντες.

• Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, πολύτεκνους κ.ά

.• Να πιστωθούν άμεσα οι καθυστερούμενες οφειλές από το «μεταφορικό ισοδύναμο»στους λογαριασμούς των δικαιούχων τόσο για τα εισιτήρια όσο και για τα καύσιμα.

• Να είναι τερματικός σταθμός όλο το χρόνο το λιμάνι του Βαθιού.

Σε αντίθετη περίπτωση να επιβαρυνθούν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες την μεταφορά των επιβατών από το Καρλόβασι στο Βαθύ κα αντιστρόφως. Και η Δημοτική Παράταξη « Η Σάμος Αλλάζει» συνηγόρησε στην στο αίτημα που κατατέθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση και τόνισε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κορυφαίος θεσμός εκπροσώπησης των συμφερόντων των κατοίκων του Δήμου, πρέπει να παρέμβει προς το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς όπως είπε υπάρχει αισχροκέρδεια από την μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία BLUESTAR, που καλύπτει τη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΑΜΟΣ. Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ωστόσο αποφάσισε τελικά να συντάξει νέο ψήφισμα και να μη χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο, που θα μπορούσε, όπως ανέφερε η Λαϊκή Συσπείρωση, να ψηφιστεί ομόφωνα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More