Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζ. Ζούπης (Opinion Poll) στο Πρώτο: “Δυσφορία” για την καθημερινότητα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά – Η κυβέρνηση να μην εφησυχάζει (audio)

Μετά την παραδοχή ότι ποσοτικά στις δημοσκοπήσεις εξακολουθεί η μεγάλη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας όπως και στο ερώτημα για την καταλληλότητα για πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης «ανταγωνίζεται τον κανένα και μάλιστα από τον δεύτερο έχει τετραπλάσιο ποσοστό στην επιλογή», ο Ζαχαρίας Ζούπης, σημείωσε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου ότι κατά τα άλλα «δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται εφησυχασμένη η κυβέρνηση».
 
«Νομίζω ότι έχουν πειραχτεί οι κρίσιμοι δείκτες. Υπάρχει το μείζον θέμα της ακρίβειας. Υπάρχει χαμηλή ικανοποίηση, κάτω από 30% στα μέτρα για την ακρίβεια και στη στήριξη των πιο ευπαθών οικονομικά ομάδων. Υπάρχει μία διστακτικότητα, ο βαθμός ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο είναι κοντά στο 30-31%. Αναζητούνται λύσεις και για τα θέματα δηλαδή, της καθημερινότητας με κύριο την ακρίβεια, θα έλεγα ότι αρχίζει και φαίνεται μια δυσφορία η οποία μπορεί να μην εκφράζεται πολιτικά, όμως είναι παρούσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 
Εκεί θα κριθούν, σύμφωνα με τον κ. Ζούπη, το επόμενο διάστημα πάρα πολλά. Μάλιστα, επισήμανε πως στο σημείο αυτό ακριβώς γίνεται ένα λάθος της αντιπολίτευσης. «Παρακολουθούσα τη συζήτηση του προϋπολογισμού, γίνονταν ολόκληρες ομιλίες για να αποκαθηλωθεί το αφήγημα της κυβέρνησης για την κατάσταση της οικονομίας με την έννοια των μακροοικονομικών μεγεθών. Ήταν μια μάχη χαμένη από χέρι γιατί στο επίπεδο της ανάπτυξης, στο επίπεδο διαφόρων δεικτών, η Ελλάδα πάει καλά, σύμφωνα με οίκους κτλ. Αντί να επικεντρώσουν δηλαδή, στα θέματα που πραγματικά καίνε την κοινωνία προσπαθούσαν να αποκαθηλώσουν κάτι που δεν αποκαθηλώνεται, γιατί αυτή είναι η εικόνα. Το θέμα είναι πώς αυτό εκφράζεται στην καθημερινότητα του πολίτη και ειδικά στην τσέπη του λόγω της ακρίβειας» τόνισε ο κ Ζούπης.

«Από εκεί και πέρα έχει εμφανιστεί πάρα πολύ έντονα πια από τον έναν στους τέσσερις τα θέματα γενικότερα της βίας και της παραβατικότητας. Εδώ είναι και τα φαινόμενα οπαδικής βίας, είναι και το ότι η ζωή μας έχει γίνει κάθε μέρα να μαθαίνουμε για κάποιο έγκλημα, για κάποια εγκληματική ενέργεια, για κάποια βόμβα που μπήκε, για κάποιον που πυροβόλησε κάποιον ή και μικρότερη παραβατικότητα, με επίκεντρο τα σχολεία, συμμορίες ανηλίκων στις γειτονιές. Έχει πολύ μεγάλη έκταση. Άρα αυτά τα δύο είναι κορυφαία, με μείζον, επαναλαμβάνω, την ακρίβεια. Από κει και πέρα, στη τριάδα υπάρχει σταθερά ανεβασμένη η κατάσταση στο ΕΣΥ» συμπλήρωσε.

«Αν κάποιος με ρωτούσε τι, η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει, θα έλεγα να δείξει ότι πιάνει τον ταύρο από τα κέρατα στην ακρίβεια. Τα μέτρα, τα όποια μέτρα για την οπαδική βία να δείξουν ότι έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Γιατί ουσιαστικά η χαμηλή δημοσκοπική επίδοση δείχνει και μια καχυποψία εύλογη γιατί χρόνια παρακολουθούμε μια προβληματική κατάσταση η οποία δεν τιθασεύεται και τρίτον ότι πρέπει να παρθούν μέτρα, κάτι να γίνει στο ΕΣΥ. Η κυβέρνηση δηλαδή πρέπει να δει τα θέματα διαχείρισης καθημερινότητας σε αυτά τα θέματα και να δει πώς θα προχωρήσει μεταρρυθμίσεις είτε είναι πανεπιστήμια, είτε είναι η δικαιοσύνη, η αναδιάρθρωση του κράτους κλπ. Από αυτό θα κριθούν πράγματα. Δεν πρέπει να ξεγελιέται από τους υψηλούς δείκτες και να εφησυχάζει» επισήμανε καταλήγοντας ο κ. Ζούπης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More