Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζ. Μπορέλ για Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Όλα τα κράτη που έχουν επικυρώσει το καταστατικό του υποχρεούνται να εκτελούν τις αποφάσεις του

«Όλα τα κράτη που έχουν επικυρώσει το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου υποχρεούνται να εκτελούν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου» τονίζει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ μετά την ανακοίνωση ότι ο εισαγγελέας του ζητεί την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, τόσο για στελέχη της Χαμάς όσο και για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει: «Σημειώνω την απόφαση του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να αιτηθεί για εντάλματα σύλληψης ενώπιον του προδικαστικού τμήματος Ι του ΔΠΔ κατά των Γιαχία Σινουάρ, Μοχάμεντ Ντέιφ, Ισμαήλ Χανίγια, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και Γιόαβ Γκάλαντ.

Η εντολή του ΔΠΔ, ως ανεξάρτητου διεθνούς θεσμού, είναι η δίωξη των σοβαρότερων εγκλημάτων βάσει του διεθνούς δικαίου. Όλα τα κράτη που έχουν επικυρώσει το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου υποχρεούνται να εκτελούν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου».

Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More