Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζ. Μπορέλ: Η βεβήλωση του κορανίου ή οποιουδήποτε άλλου βιβλίου θεωρείται ιερό, είναι προσβλητική, ασεβής και ξεκάθαρη πρόκληση

«Η βεβήλωση του κορανίου ή οποιουδήποτε άλλου βιβλίου θεωρείται ιερό, είναι προσβλητική, ασεβής και ξεκάθαρη πρόκληση. Οι εκφράσεις ρατσισμού, ξενοφοβίας και σχετικής μισαλλοδοξίας δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει με γραπτή ανακοίνωσή του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ μετά το κάψιμο του κορανίου στη Σουηδία και την Δανία.

Επισημαίνει ότι «μετά τις πρόσφατες ενέργειες ατόμων στην Ευρώπη που προκάλεσαν προσβολή σε πολλούς μουσουλμάνους, η ΕΕ επαναλαμβάνει την σθεναρή και αποφασιστική της απόρριψη κάθε μορφής υποκίνησης θρησκευτικού μίσους και μισαλλοδοξίας. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι βασική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό περιλαμβάνει τον σεβασμό για άλλες θρησκευτικές κοινότητες».

«Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων και την ελευθερία της έκφρασης, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. αλλά δεν είναι ό,τι είναι νόμιμο είναι ηθικό. Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε μαζί για αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό. Αυτές οι πράξεις που διαπράττονται από μεμονωμένους προβοκάτορες ωφελούν μόνο αυτούς που θέλουν να διχάσουν εμάς και τις κοινωνίες μας» καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More