Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηγουμενίτσα: Στον “αέρα” η λειτουργία του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων

Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας στο Λαδοχώρι, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με απόφασή της ακυρώνει εν μέρει την άδεια λειτουργίας που είχε χορηγήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ενώ οι υπηρεσίες της Π.Ε. Θεσπρωτίας είχαν αρνηθεί τη χορήγηση άδειας.

Ομάδα κατοίκων 22 κατοίκων του Λαδοχωρίου, που αντιτίθεται στη λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο χώρο, υπέβαλε προσφυγή που εξετάστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Το μεσημέρι της Τρίτης 5/12, αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση που εν μέρει δέχεται την προσφυγή των κατοίκων και ακυρώνει σκέλος της άδειας που είχε εκδοθεί από τον Περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με την απόφαση, η άδεια που χορήγησε η Περιφέρεια είναι νόμιμη ως προς το σκέλος που αφορά στη λειτουργία πρακτορείου-εκδοτηρίου εισιτηρίων προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και ακυρώνει το σκέλος που ορίζει το χώρο ως αφετηρία και τέρμα υπεραστικών λεωφορείων για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών για όλες τις εγκεκριμένες και νόμιμες επιβατικές λεωφορειακές γραμμές.

Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή αδειοδοτημένο χώρο και εγκαταστάσεις για αφετηρία και τέρμα υπεραστικών λεωφορείων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More