Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεία: Συνεχίζουν να υπάρχουν κενά και προβλήματα στα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, πραγματοποίησε χθες η ΕΛΜΕ για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εκπαίδευσης, όπως οι ελλείψεις στα σχολεία, τα κενά και οι διαθέσεις εκπαιδευτικών καθώς και η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

Εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Ηλείας έθεσαν όλα τα ζητήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου στον Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Στέλλα Αναστασίου επισήμανε ότι για ακόμα μια φορά και ενώ έχει μπει ο Νοέμβρης και μετά από τρεις φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, τα σχολεία υπολειτουργούν με δεκάδες κενά εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής. «Πάγιο αίτημα μας είναι να γίνονται μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και στην παρούσα φάση να καλυφθούν όλα τα κενά καθώς δεν υπάρχει σχολείο σε όλη την Ηλεία χωρίς, 1,2,3 και παραπάνω κενές ώρες».

Επίσης, απαίτησαν την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (50 στην Ηλεία), σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα καθώς έχει παρέλθει η διετία ενώ έθεσαν και το ζήτημα των σχολικών κτιρίων και της καθαριότητας τονίζοντας πως έχουν στείλει σχετικά αιτήματα στους Δήμους και αναμένουν απάντηση για το τι θα γίνει στο θέμα των προσεισμικών ελέγχων, πυρασφάλειας αλλά και καθαριότητας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More