Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ημέρα Θυσίας του Διασώστη”: Η ανεκτίμητη προσφορά των αφανών ηρώων του Εθνικού Συστήματος Υγείας

 Η 14η Ιανουαρίου που έχει καθιερωθεί ως “Ημέρα θυσίας του Διασώστη”, είναι μία ημέρα μνήμης, τιμής και βαθιάς ενσυναίσθησης για το ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα. Αυτή την ημέρα, το 2001, είχε πέσει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, εν ώρα υπηρεσίας.

Στην Κοζάνη σήμερα έγιναν εκδηλώσεις και τρισάγιο για να τιμηθεί η προσφορά των ανθρώπων αυτών, των αφανών ηρώων του Εθνικού Συστήματος Υγείας,  οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη, φτάνοντας ακόμα και με ρίσκο ζωής, μέχρι και την τελευταία άκρη της χώρας.

Σύμφωνα με την κα Άννα Παπαντωνίου, αναπληρώτρια γραμματέα Δ.Σ. ΕΚΑΒ Κοζάνης,  το ΕΚΑΒ αντεπεξέρχεται επάξια σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και υψηλή αίσθηση καθήκοντος, ώστε να συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη στον τομέα της υγείας.

“Σε εμάς οι άνθρωποι βλέπουν τη συνέχεια της υγείας τους, τη σωτηρία τους”, τόνισε η κα Παπαντωνίου, ενώ είπε ότι για την ίδια τα πιο σοκαριστικά περιστατικά είναι τα τροχαία ατυχήματα, στα οποία εμπλέκονται παιδιά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More