Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηνωμένο Βασίλειο: Αντιπαράθεση Τρας – Στάρμερ στη Βουλή για την Οικονομία

Για την οικονομία αντιπαρατέθηκαν η πρωθυπουργός Λιζ Τρας και ο Κιρ Στάρμερ στην πρώτη “Ώρα του πρωθυπουργού” στη Βουλή, μετά από δύο δημοσιονομικά ολέθριες εβδομάδες για τη χώρα.

Η Λιζ Τρας υποστήριξε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών για φορολογικές περικοπές, εστιάζοντας στη στήριξη των τιμών ενέργειας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε ξανά την απόσυρση του οικονομικού σχεδίου της κυβέρνησης εστιάζοντας στην επιβάρυνση των στεγαστικών δανείων και τους πολίτες.

Συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας

Νωρίτερα, το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών δημοσίευσε την έκθεση του για τον Αύγουστο που δείχνει ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώνεται κατά 0,3%, καθώς η αστάθεια της αγοράς απειλεί «βαθιά» ύφεση. Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω φόβων ότι το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς ύφεση, καθώς η κρίση κόστους ζωής επηρεάζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Το μηνιαίο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 0,3%, συνεχίζοντας την πτωτική του τάση μετά από μια σύντομη επιστροφή στην ανάπτυξη το καλοκαίρι, ενώ οι προβλέψεις ήταν για σταθερή ένδειξη μηδέν. Η οικονομία συρρικνώθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, καθώς η μέτρια άνοδος της κατασκευαστικής παραγωγής αντισταθμίστηκε από την πτώση στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον αναθεωρήθηκε και η προηγούμενη εκτίμηση 0,2% για την αύξηση του ΑΕΠ τον Ιούλιο, η οποία μειώθηκε στο 0,1%.

Ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More