Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηνωμένο Βασίλειο: Βίαιες διαδηλώσεις κατά μεταναστών – 15 συλλήψεις

Διαμαρτυρία κατά της μετανάστευσης εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια έξω από ξενοδοχείο της βορειοδυτικής Αγγλίας όπου στεγάζονται αιτούντες ασύλου.

Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά το βράδυ της Παρασκευής στο Knowsley, ένα χωριό που βρίσκεται 13,5 χιλιόμετρα από την πόλη του Λίβερπουλ, όταν διαδηλωτές άρχισαν πετροπόλεμο και πυρπόλησαν αστυνομικό βαν. Οι συλληφθέντες, είναι ηλικίας από 13 έως 54 ετών.

«Μερικά άτομα που εμφανίστηκαν στο Suites Hotel με σφυριά και κροτίδες για να προκαλέσουν προβλήματα», ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία τονίζοντας ότι «αυτοί που διαδηλώνουν κατά των προσφύγων δεν αντιπροσωπεύουν αυτή την κοινότητα».

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έφτασαν στη Βρετανία μέσω αυτής της διαδρομής το 2022 και οι περισσότεροι ζήτησαν άσυλο, διαδικασία που έχει επιβραδυνθεί λόγω της πολιτικής αναταραχής και των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, αφήνοντας πολλούς μετανάστες εγκλωβισμένους σε ξενοδοχεία ή άλλα προσωρινά καταλύματα, τονίζει η εφημερίδα Guardian. Oι διαβάσεις της Μάγχης έχουν γίνει θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δαιμονοποιεί τους απελπισμένους ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

Τον Οκτώβριο, ένας άνδρας επιτέθηκε με εκρηκτικά σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στο λιμάνι της Μάγχης του Ντόβερ. Η αστυνομία είπε ότι είχε κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία. Αυτοκτόνησε μετά την επίθεση.

Πηγή:Guardian

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More