Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ην. Βασίλειο: Δεύτερος γύρος κυρώσεων σε βάρος αξιωματούχων της Χαμάς, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσθεσε στη λίστα κυρώσεων 7 άτομα που συνδέονται με τη Χαμάς στο πλαίσιο του καθεστώτος διεθνών κυρώσεων κατά της τρομοκρατίας. Αυτή η ενέργεια ελήφθη ως μέρος συντονισμένης προσπάθειας με τις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ο δεύτερος γύρος στοχευμένων κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου που επιβλήθηκαν σε πρόσωπα που συνδέονται με τη Χαμάς από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Ο Μαχμούντ Ζαχάρ, συνιδρυτής της Χαμάς, είναι μεταξύ εκείνων που στοχοποιούνται στις σημερινές κυρώσεις. Στο στόχαστρο είναι επίσης ο Αλί Μπαράκα, Επικεφαλής Εξωτερικών Σχέσεων της Χαμάς, ο οποίος υπερασπίστηκε δημοσίως τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και προσπάθησε να δικαιολογήσει την σύλληψη ομήρων.

Μεταξύ αυτών στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι ένας ηγέτης της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ), τρομοκρατικής οργάνωσης που συμμετείχε στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Οι κυρώσεις στοχεύουν βασικά πρόσωπα του δικτύου που έχει χρηματοδοτήσει τη Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων ατόμων στον Λίβανο και την Αλγερία. Τα άτομα που συνδέονται με τη Χαμάς δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τη λογοδοσία, ακόμα κι αν δραστηριοποιούνται εκτός της Γάζας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον είπε: «Η Χαμάς δεν μπορεί να έχει μέλλον στη Γάζα. Οι σημερινές κυρώσεις στη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ θα συνεχίσουν να τους κόβουν την πρόσβασή σε χρηματοδότηση και να τους απομονώνουν περαιτέρω.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους για την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής λύσης, ώστε οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να μπορούν να ζήσουν ειρηνικά».

Τα άτομα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις, όπως «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδίων από και προς τη χώρα είναι:

Akram Al-Ajouri

Aiman Ahmad Al-Duwaik

Khaled Chouman

Maher Rebhi Namr Obeid

Mahmoud Zahar

Ali Baraka

Rida Ali Khamis

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More