Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι βροχές και οι χιονοπτώσεις στην Καλιφόρνια από τον 9ο κατά σειρά ατμοσφαιρικό ποταμό

Ο ένατος ατμοσφαιρικός ποταμός, όπως αποκαλείται στη γλώσσα της μετεωρολογίας, σε μια σειρά μεγάλων χειμερινών καταιγίδων που διαρκούν τρεις εβδομάδες διέσχιζε την Καλιφόρνια τη Δευτέρα, καθιστώντας την οδήγηση στα βουνά επικίνδυνη και τον κίνδυνο πλημμυρών κοντά σε φουσκωμένα ποτάμια υψηλό, ακόμη και όταν ο ήλιος έβγαινε σε ορισμένες περιοχές.

Πυκνό χιόνι έπεσε σε όλη τη Σιέρα Νεβάδα και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία απέτρεψε τις μετακινήσεις. Ο Interstate 80, ένας βασικός αυτοκινητόδρομος από την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο προς τα χιονοδρομικά κέντρα της λίμνης Τάχο, άνοιξε ξανά με χρήση αλυσίδων.

«Εάν πρέπει να ταξιδέψετε, να είστε προετοιμασμένοι για επικίνδυνες συνθήκες, σημαντικές καθυστερήσεις στο ταξίδι και κλείσιμο δρόμων», ανέφερε το γραφείο της μετεωρολογικής υπηρεσίας στο Σακραμέντο στο Twitter.

Το Εργαστήριο Χιονιού του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας στην κεντρική Σιέρα έγραψε στο Twitter το πρωί της Δευτέρας ότι κατέγραψε 126 εκατοστά νέου χιονιού από την Παρασκευή.

Εκδόθηκε προειδοποίηση χιονοστιβάδας για την κεντρική Σιέρα, συμπεριλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής του Tάχο.

Ένα μπαράζ ατμοσφαιρικών ποτάμιων καταιγίδων έχει ρίξει βροχή και χιόνι στην Καλιφόρνια από τα τέλη Δεκεμβρίου, κόβοντας το ρεύμα σε χιλιάδες ανθρώπους, πλημμυρίζοντας δρόμους, ανατρέποντας δέντρα και προκαλώντας κατολισθήσεις.



Το σύστημα της Δευτέρας ήταν σχετικά αδύναμο σε σύγκριση με τις προηγούμενες καταιγίδες, αλλά οι κίνδυνοι πλημμυρών και κατολισθήσεων παρέμειναν επειδή η πολιτεία ήταν τόσο κορεσμένη, δήλωσαν οι μετεωρολόγοι.

Οι αρχές στην Καλιφόρνια επρόκειτο να εκτιμήσουν τις ζημιές τη Δευτέρα, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 19 ανθρώπους και έχουν αναγκάσει χιλιάδες να εκκενώσουν την περιοχή.

Πηγή: Associated Press, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More