Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: «Ταξίδι εξωτερικής πολιτικής» για Ελληνοαμερικανούς φοιτητές από το AHI

Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI) δίνει τη δυνατότητα για 14η χρονιά σε φοιτητές ελληνοαμερικανικής καταγωγής που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ να ταξιδέψουν στην Ουάσιγκτον, την Ελλάδα και την Κύπρο και να ενημερωθούν σε βάθος για όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τις διμερείς σχέσεις. 

Το φετινό πρόγραμμα άρχισε στις 14 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον και στο πλαίσιο του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Hellas Journal” οι φοιτητές συνομίλησαν με την πρέσβη της Ελλάδας στην αμερικανική πρωτεύουσα κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριο Λυσιώτη, τη βουλευτή και συμπρόεδρο του Κογκρέσου Carolyn Maloney καθώς και τον βουλευτή της Φλόριντα Γκας Μπιλιράκη. Παράλληλα, ενημερώθηκαν στο από αξιωματούχους στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ. 

Αντίστοιχα, κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα επισκεφθούν υπουργεία, την αμερικανική πρεσβεία καθώς και τη ναυτική βάση στον κόλπο της Σούδας. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου στην Αθήνα. 

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος
Πηγή:
 https://hellasjournal.com/

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More